La Scarlatti


Een toneelstuk dat de titel “La scarlatti” draagt verwijst ontegensprekelijk naar muziek, naar opera, naar barok. Alessandro Scarlatti was inderdaad een Italiaans componist van barokmuziek eind de 17de eeuw. Hier houdt echter elke vergelijking op.

Lucia Scharlaeken, destijds een succesvolle operadiva, laat zich graag “La scarlatti” noemen. Haar hoge leeftijd heeft zijn tol ge- ëist en vooral haar geheugen aangetast. Toch heeft ze nog heldere momenten, waarbij ze fier en schaamteloos haar avontuurtjes met heel bekende dirigenten opbiecht. Melisande, haar dochter, en Cynthia, de gezinshulp, moeten de eigenaardige en eigenzinnige uitspraken van Lucia incasseren en bovendien de geldproblemen ten huize Scharlaeken proberen op te lossen.

Op een andere locatie leren we Antoine en Patsy kennen. Een doordeweeks koppel. Beiden houden van muziek... De liefde voor klassieke muziek is bij Antoine echter zo groot en zijn drang om hierbij mee te zingen zo overweldigend dat een ruzie met zijn echtgenote onmogelijk uit kan blijven. Als Antoine besluit om bij “La scarlatti” zangles te volgen, nonkel pastoor Aimé zich danig verslikt bij het horen van die naam, en als later ook nog blijkt dat velen geen onbekenden zijn voor mekaar... tja... dan kan een con- frontatie erg gênant gaan worden...

 

Een stuk van: Benjamin Sercu

In een regie van: Dirk Denys

Met: Guy Bonte, Dimitri Beausaert, Sabine Traen, Britta Roelants, Tania Tamsin en Marianne Neyt

10 & 17 feb. om 20u00, 18 feb. om 19u00, 23 & 24 feb. om 20u00

Cultuurfabriek Damme, Stationsstraat 22, 8340 Sijsele

Tickets:  voorverkoop +12 jaar: 8 euro, -12 jaar: 6 euro. Aan de deur: +12 jaar: 10 euro, -12 jaar: 8 euro.

Bestel je tickets nu online!